Aktuality

ČVUT se stává novým partnerem Nadačního fondu micro:la Dalším významným univerzitním partnerem Nadačního fondu micro:la se stává i Česká největší technická univerzita ČVUT v Praze.
Merkur se potkal s micro:la o micro:bit O víkendu se v Lanškrouně podařilo uskutečnit setkání mezi zástupci firmy Merkur a nadačním fondem micro:la o možné spolupráci při vývoji aplikací pro BBC micro:bit.
Nadační fond micro:la oficiálně založen ! 1.března 2017 je krásné datum, tak proč nezaložit nadační fond ?
Evropský Institut pro Pasivní Součástky vydal tiskovou zprávu o založení nadace micro:la Zakladatel nadace micro:la European Passive Components Institut (EPCI) dnes vydal tiskovou zprávu informující o založení Nadačního fondu micro:la.
nadace microbit, V.Británie nás chválí na Twitteru Very excited by microla (https://t.co/YhTCo5erNC) plans to give away #microbit in #CzechRepublic – read about it at: https://t.co/68Jh2M07rU — Philip Meitiner (@pragmaticPhil) February 28, 2017
Aplikace A2 Ahoj Světe ! – pokračování Tento aplikační příklad navazuje na lekci z A1, kdy se nám podařilo rozsvítit jednou text na micro:bitu. Nyní se naučíme, jak vytvořit program, aby nám nápis svítil stále.
Aplikace A1 Ahoj Světe ! V tomto aplikačním příkladu bychom měli vytvořit první program s rozsvícením textu na Vašem micro:bit a naučit se používat webovou aplikaci Microsoft Block Editor.
Nadační fond micro:la na stránkách micro:bit.org Spolupráce mezi nadačním fondem micro:la a nadací microbit ve Velké Británii byla oficiálně potvrzena zveřejněním micro:la v ecosystému microbit.org.
11-12ti leté děti na Lanškrounsku dostanou zdarma kapesní počítač BBC micro:bit S unikátní myšlenkou rozdat dětem 7. tříd mikropočítače BBC micro:bit a podnítit tak jejich technickou tvořivost přišla loni nadace micro:bit Foundation ve Velké Británii. Stejnou šanci jako žáci v Anglii, dostanou i ti na Lanškrounsku!
Micro:bit.org bude i v Češtině Dobrou zprávou pro všechny příznivce micro:bit je potvrzení z microbit Foundation, že se připravují stránky micro:bit.org v češtině.

 

Scroll to Top